lauantai 22. lokakuuta 2011

Ruskeat langat vol. 1... ja vähän muutakin

Vaihdoin saumurin pinkit langat ruskeisiin ja ajattelin surautella vähän enemmänkin sillä värillä. Tytöille molemmille legginsit sillä samalla kaavalla kuin ennenkin. Ihana pehmeä suklaanruskea velour on Kestovaippakaupasta. Tein tahallaan leggarit vähän pitkiksi, menevät sitten pitkään. Nyt jäävät kivasti rypylle nilkan kohdalle. 


Esikoiselle sitten verkkarit. Tässä kuvassa näkyy aika oikein tuo kankaan väri. Yläkuvassa kun näyttää melkein mustalta. Poika halusi taskut, joten tuollaiset puolikuut tein. Kanttasin (eka kertaa) nuo taskun reunat ja taskunsuun reunat joustokantilla. Ihan hauska tuttavuus, voisi hankkia muissakin väreissä. Paljon nopeampaa kuin resorin kanssa taiteilu. 

Vyötäröllä kuminauha ja samoin lahkeensuissa. Kaava on muokattu Ottobren High Jump -housuista.
En ihan hirveästi tykkää tuosta kaavasta. Nyt saisikin sitten vinkata hyvää housukaavaa, kun tuossa olisi aika monta kangasta odottamassa housuiksi pääsyään juuri esikoiselle. Mieluummin vanttera kuin hoikkeliini, mistä siis hyvä kaava? Joutuuko vaan jostain vanhoista housuista piirteleen vai olisiko jollain hyväksitodettua ehdotusta???

Olen kovasti tykännyt käyttää meidän muksuilla Me&I:n velourhaalareita. Esikoiselle aikoinaan ostin turkoosit, joiden pepussa punainen siili ja niitä ovat kaikki kolme sitten pitäneet. Nyt ne ovat lahkeista jo lyhyet kuopuksellekin, joten uudet piti saada. Tykkäsin ko. haalareiden mallista ja siitä, ettei niihin tule saumaa eteen eikä taakse. Piirtelin siis kaavan noista vähän pieniksi käyneistä ja isonsin sitten sitä. 


Joustokantilla taas vetelin nuo kanttaukset. Helppoa ja nopeaa. =) Sopii mulle. 

Ihan soppelit tuli =)Sain alkusyksystä synttärilahjaksi ystävältä virkatun pyöröhuivin ja urkin tietysti heti ohjeen alkuperän. Tein sitten samanlaisen mutta pienemmän meidän neidille "hienosteluun". Vaaleanpunaisen villakangastakin löysin tänään kirppikseltä. Merkki on Zara ja koko on 5-6vuotta (118cm), eli vähän iso vielä. Mutta tuo huivi peittää sopivasti takin vähän liian leveät olkapäät. Ja tämähän menee sitten hyvässä lykyssä tämän ja seuraavankin talven. Hyvässä kunnossa oli takki. 
Baskeri on H&M, eikä luonnossa ole noin erivärinen huivin kanssa kuin kuva antaa ymmärtää. 
Neitiä ei tänään olisi yhtään kiinnostanut olla kuvattavana... 


2 kommenttia:

  1. Ihania olet taas tehnyt. Ihan hyvä housukaava on Suuren Käsityölehden 11-12/09 housut, multa se löytyis jos haluat?

    VastaaPoista
  2. Moi Millamari! Kiitos housuvinkistä, mulla varmaan on tuo lehti, mulle on tullut se jostain 2006 vuodesta tähän asti. Mut nyt katkaisin kun tuntuu, että ei niistä uusista oikein löydy mua innostavia malleja. Niitä tulee niin vähän selattuakin, enemmän plaraan noita ottobreita. Kaivanpa tuon siis esiin ja testattavaksi. =)

    VastaaPoista