lauantai 8. lokakuuta 2011

Prinsessa ja Niiskuneiti

Viime syksynä ystävämme piti lapsilleen naamiaissynttärit. Meidän lapset miettivät pitkään ja hartaasti miksi he haluaisivat pukeutua. Vihdoin esikoinen päätti olla Zorro (ei edes tiennyt mikä/kuka se on, mutta oli nähnyt kuvan ja naamio + miekka + viitta oli aika iskevä yhdistelmä) ja isompi neiti päätti olla keijuprinsessa (kun ei osannut päättää olisiko keiju vai prinsessa). Tällaiset asut silloin ompelin:Joku aika sitten saimme taas kutsun prinsessasynttäreille, eri ystävän luo tosin. Neiti olisi halunnut laittaa tuon viimevuotisen hameen, mutta sitä on nyt tämän vuoden aikana pidetty niin paljon ulkona ja sisällä, että se ei oikein ollut juhlakunnossa enää. Niinpä juhlia edeltävänä iltana surautin kaapista löytyvistä materiaaleista uuden prinsessamekon. Yläosasta tuli vähän liian lyhyt ja leveä, mutta ajoi asiansa ja prinsessa oli tyytyväinen. Huomaa muuten näistä kuvista, kuinka paljon tytön hiukset ovat kasvaneet. Jotenkin itsestä tuntuu, että ainahan ne ovat tuon mittaiset olleet kuin nyt on... Nuo korkkiruuvikikkarat hämäävät!


Synttärisankarille (5v) vietiin lahjaksi tällainen velourtunika. Neidin lempiväri on keltainen ja suosikkihahmo Niiskuneiti, joten oli aika helppoa päättää mitä tekee. Helman ommel on muuten oikeasti ihan suora, vaikka kuvassa ei siltä näytäkään. Kaava on Ottobren 301 -trikoopaita koko 122. Hieman vain pidensin + aavistuksen levensin helmaa. Keltainen velour ja ruskea resori ovat Kestovaippakaupasta. Applikointiin käytin mitä kankaita nyt kaapissa oli. Niiskuneiti on collegea, hiukset ja hännäntupsu resoria ja sateenvarjo puuvillaa. 

Hirveästi en ole applikoinut, joten jälki ei maailman siisteintä ole. Lahjan saaja kuitenkin tykkäsi, ja omakin poika sanoi, että "minusta se on äiti tosi hieno". 

... ja huomenna saan loput kankaat joita nyt tämän viikon olen odottanut!!!

3 kommenttia:

 1. Ihanat prinsessamekot ja todella hieno Zorro. Ja niin pirtsakka Niiskuneiti, varmasti mieluisa lahja. Applikointijälkikin on ihan mallikasta! Harvemminhan sitä tulee paidan/vaatteen päästyä käyttöön enää nenä kiinni siinä oltua ja jälkeä arvosteltua.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Nunu! Ja kiva kun löysit mun blogiin, kävin heti vastavierailulla kurkkimassa. =)

  VastaaPoista
 3. Todelal mahtava kangaspino tuos ylemmäs postaukses :D

  Ihanat asut!
  ja nätiltä näyttää niisku-paita :)
  kriittisyys on yleensä vain tekijän silmässä!

  VastaaPoista