sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Tuunattu tähtipaita

Sormia syyhyää päästä ompelemaan uusista kankaista, mutta ei auta. Kankaat ovat 230km päässä... oltiin lasten kanssa viime viikko reissussa ja kankaita tuli hamstrattua Triteksiltä noin 30m. Olin mukana myös yhdessä kimppatilauksessa ja nekin kankaat sain reissun aikana itselleni. Lisäksi ystäväni oli ostanut puolestani minulle kankaita yhden kaupan loppuunmyynnistä. Joten 5 muovikassillista ihanuutta oli mukana, mutta NE EIVÄT MAHTUNEET AUTOON! Hetken oikeasti harkitsin, että jätän kuopuksen vaunut mummilaan viikoksi tai vaikka omat vaatteeni tai jotain... mutta pitkin hampain myönnyin sitten siihen, että mummi ja vaari tuovat kankaat ensi viikonloppuna kun tulevat kyläilemään. Äidilläni oli myös 3 laatikollista vaatetta lähdössä UFFille. Minä tietysti pengoin ne läpi ja tein huippulöytöjä tuunauskohteiksi. Ja nekin vaatteet saan sitten vasta ensi viikonloppuna.

Eilen illalla halusin kuitenkin jotain ommella, mutta kaapissa olevat kankaat (sillä onhan niitä toki siellä vielä...) eivät houkutelleet yhtään. Ehkä muistatte vihreän miesten puuvillapoolon, jonka ostin kirppikseltä joku aika sitten. Siitä oli tarkoitus tehdä paita esikoiselle. Päätin sen sitten tehdä pois alta, niin on sitten kiva aloittaa uusista jutuista kun vanhat projektit ovat valmiit.

Paita oli iso, varmaan kokoa L tai XL. Nyt siitä tuli kilpikonnakauluspaita kokoa 122cm. Kaava oli joku valmiiksi piirtämäni Ottobren Lyhythihainen huppari, josta otin etu- ja takakappaleen kaavat ja hihankin pidennettynä. Miesten paidan poolokauluksen käänsin kaksinkerroin ja vähän lyhensin. Jotain piristystä paita mielestäni kaipasi, joten tähtihän siihen tuli sitten applikoitua. Halusin ehdottomasti ruskean ja mielellään velourisen, mutta ruskeaa velouria ei ollut kaapissa. Ohuesta collegesta sitten tein tähden.


Ihan kiva oli päälläkin, vielä on vähän kasvunvaraakin. Kuvassa paidan alla on trikoopaita ja farkkuhaalarit, mutta hyvin mahtui silti. Hihoissakin pituus riittää. Käytin valmiin paidan helman ja hihansuut, niin ei tarvinnut niitä edes huolitella. Kyllä oli helppo tuunaus! 


1 kommentti: