lauantai 17. syyskuuta 2011

Kankaanloppujen tuhoamista

Suunnitelmissa on reissu Triteksiin ja nettikauppojen valikoimia olen taas selaillut aikeenani tilailla lisää kankaita. Jotta voisin hyvällä omallatunnolla sen tehdä, täytyy vähän  saada tuhottua jo olemassa olevia kankaita... Kankaanjämistä olen taas surautellut pipoja, lahjaksi ja omille. Tässä yksi pipo esikoiselle raitavelourista jonka huusin Facebookin kangashamsterit -sivuilta.Viime reissulla Triteksille minulla oli lapset mukana ja olin luvannut, että saavat itse valita yhdet kankaat. He tietysti halusivat jotkut kuvalliset ja sillä kertaa valikoimissa oli aika vähän "lapsellisia" printtikankaita. En siis ollut itse mitenkään kovin ihastunut lasten valintoihin ja kankaat ovatkin lojuneet kaapin perällä tähän saakka. Eilen tartuin sitten itseäni niskasta kiinni ja päätin leikellä ne pois. Päätin tehdä yöpuvut. Näiden kanssa en mennyt edes siitä, missä aita on matalin. Menin siitä missä sitä aitaa ei ole. Poika halusi pitkähihaisen paidan ja housut. No, kangasta riitti paitaan, mutta housut jäivät sitten polvimittaisiksi "kalsareiksi". Paidan kaava on Ottobre 4/2011 -lehdestä, housut siskon legginssi-kaavalla vähän isontaen... =) Miten niin laiska, kun en jaksanut ruveta edes kaavoja piirtämään...

Kaksoisneulaa en jaksanut langoittaa, ompelukoneen kenno-ompeleella siis mentiin kaikki näkyvät huolittelut. Saumat sentään saumurilla. 


Tyttö halusi pitkän, maahan asti olevan mekkoyöpaidan. Hihoihin ei kangas sitten enää riittänytkään. 
Kaava on sama kuin jo aiemmin esitellyissä tunikoissa, hihat vain pois ja pituutta reilusti lisää.

Vähän eloa yöpukuun tuo sauma rinnan kohdalla ja pienet rypytykset. Samasta kankaasta, josta muutama postaus sitten tein tytöille tunikat, sain vielä tehtyä isommalle tytölle legginsit. Kaava on sama Suuri Käsityö 1/2009 kaava, jolla ennenkin olen legginsit tehnyt. 


Haa, lisäänpä tähän vielä pari sisustuskuvaa meidän takasta. Sain ekaa kertaa ikinä kannettua takkapuut niille tarkoitettuihin koloihin ja ovat mun mielestä tosi kivan näköinen sisustuselementti. (Muutettiin siis viime talvena ja silloin tehtiin remppaa ja maalattiin takkaakin eikä ollut puita jnejne. joten siksi nyt vasta sain eka kerran puita sisälle).
Meillä on siis tuollainen aika iso takkakompleksi keskellä olohuone/ruokatila/keittiötä. Tämä kuva on otettu ruokailutilan/keittiön puolelta. Tällä puolella on siis puuhella ja tuollainen laatoitettu taso. 


Tämä on sitten olohuoneen puolelta. Ehkä mä lisään tuonne blogin kuvaukseen sitten kuitenkin nämä sisustusjutut. Eipä niitä niin kovin usein kuitenkaan tule, että veisivät kauheasti tilaa blogin alkuperäiseltä tarkoitukselta. Ja usein ne ovat sitten jotan itse tehtyä/tuunattua kuitenkin. =)

1 kommentti:

  1. Paljon kivoja juttuja oot taas ehtinyt. Toi raitavelour on aika ihana :-)

    VastaaPoista