perjantai 2. syyskuuta 2011

Resorilegginsit ja raitatunika

Tänään kuopuksen unien aikaan leikkelin aika paljon ommeltavaa. Unet jatkuivat sen verran pitkään, että ehdin kaksi vaatekappaletta jo surautellakin. Eli kuopukselle joustofroteesta paidan, jota pidensin hieman niin että on enemmän tunika. Koko on 80cm ja vielä on vähän reilu... olkapäät ovat vähän suuret ja hihat pitkät, mutta pystyy tuota jo pitämään. Legginsit tein pinkistä resorista kun sitä sattui olemaan vähän reilummin varastossa. Sopivat minusta kivasti yhteen, perus syysasustetta. =)

Tässä nämä leggarit, kaava on se sama jolla tein isommallekin joku aika sitten. Eli Suuri Käsityö 1/2009. Kaavassa pienin koko on 92cm joka mulla oli jo valmiiksi piirrettynä. Leikkasin sitten sen ilman saumanvaroja ja ommellessa vielä hiukan saumuroin kapeammaksi. Ihan hyvin pystyy jo käyttään, vaikka tyttö muuten pitää 74/80cm vaatetta. Ihanan napakat leggarit, kankaana siis Triteksistä ostettu pinkki resori. 

Legginseille kaveriksi joustofroteinen raitatunika. Kaava on Ottobre 1/2005 -lehdestä. Taakse olisi kuulunut lyhyt vetoketju, mutta en laittanut eikä sitä kyllä olisi tarvittukaan. Ihan hyvin sujahti pään yli vaikka pääntie ei tuon isompi olekaan. Pääntien ja hihojen kanttaukset tietysti samalla pinkillä resorilla kuin millä legginsit on ommeltu. 

Tässä tuo tunika vielä itsekseen. Siinä on siis sauma rinnan kohdalla ja etuhelmaa on hieman rypytetty.
Tästä raidallisesta joustofroteesta, joka muuten on aikoinaan metsolasta tilattu, piti alunperin tulla haalari kuopukselle. Mutta niin se mieli vaan muuttuu, kun kangas odottaa kaapissa puoli vuotta... ei olisi tainnut tuo pala enää haalariin riittääkään, sen verran on neiti kasvanut. 

Tyttö heräsi päiväunilta juuri sopivasti vaatteita sovittamaan ja ne jäikin heti päälle. =)

Huom. jalan ojennus. Minun tyttö. =)

Tästä huomaa, että paita vielä vähän iso... no mutta hyvin pystyy jo pitämään. =)

3 kommenttia:

  1. Kiitos Mieli! Tuntuu tyttö itsekin tykkäävän, on mukava päällä. =)

    VastaaPoista
  2. kivaa lukea kuulumisia! yritän itsekin välillä jotain kirjoittaa, kunhan tietokone toimisi!
    www.jaakkolassa.blogspot.com

    VastaaPoista