tiistai 23. elokuuta 2011

Talveen valmistautumista

No niin, nyt on jotain töitä saatu valmiiksi, kyllä tämä tästä... =) Selvästi alkaa olla jo syksy ja talvi mielessä, kun käsitöissä materiaali vaihtuu trikoosta velouriksi ja villaksi. 


Esikoisella alkavat kaikki verkkarit olla pieniä, nilkat vain vilkkuvat liian lyhyiden punttien alta. Niinpä päätin ensimmäiseksi tehdä valmiiksi tämän velour/collegepuvun. Harmaa velour on äitini kaapista napattu, varmaan pari vuosikymmentä siellä muhinut. Turkoosi college on Triteksistä. Puvun kaava on uusimmasta Ottobresta (4/2011). Housuihin olisi tullut vähän erilaiset taskut, mutta halusin niihin tuota turkoosia, niin tein sitten taskuista vähän näyttävämmät. Tämä puku ei olisi halunnut tulla ommelluksi, niin paljon se vastusti eikä lopputulos kyllä olekaan sellainen kuin visioin. Onneksi kaikki pikkuvirheet eivät näy kuvista... poika kuitenkin tykkäsi puvusta ja kuvaussessiokin sujui illalla ihan mallikkaasti.
Talveksi halusin tehdä uusimmasta Novitasta lapsille huovutetut lentäjänlakit. Ensimmäisen kudoin ohjeen mukaan 10-puikoilla ja ennen huovutusta se oli tämän kokoinen. Lakki tässä esikoisen päässä:

Ensimmäisen huovutuksen (40 asteessa) jälkeen hattu oli minulle sopiva...

Päätin kuitenkin huovuttaa sen uudelleen ja jos se ei olisi huopunut tarpeeksi, olisin sitten pitänyt sen itse. Mutta pesin sen siis vielä 60 asteessa ja sitten se oli meidän isommalle neidille sopiva:

Tässä näkyy myös tytön uudet (viime talvena jo kaappiin hamstratut) toppavaatteet, merkkinä Ticket to Heaven, niin kuin meillä melkein kaikki ulkovaatteet.

Toisen hatun tein sitten 7- ja 6-puikoilla ja ohjetta vielä vähän pienentäen. Kaapista löytyi juuri sopivan väriset langat pojan vaatteisiin. Tässä hattu ennen huovutusta:

Nyt tuli yhdellä 40-asteisella pesulla pojalle sopiva (käyttää yleensä 54cm hattuja, ohjeen mukaan hatusta pitäisi tulla 52cm). Ohje oli kyllä Novitan Huopasen Lampola-sarjan langoille suunniteltu, eli voi olla että ne huopuvat enemmän kuin nämä värikkäät Huopaset... täytyy kokeilla, joulupukin konttiin olisi tarkoitus muutama tällainen hattu puikkoilla. 
Tänä aamuna kuvaaminen ei olisi vähempää voinut poikaa kiinnostaa...

Tässä kuitenkin myös pojan talven Ticketit.

Isompien lasten syysvaatteet ovat viime keväisiä, joten en niitä rupea tähän kuvailemaan, mutta tämä Ticketin softshell-takki on jo jonkun aikaa odotellut kaapissa (piti olla viime kevääksi, mutta tilasin vähän turhan suuren koon). Aika isolta näyttää vieläkin, vaikka on siis samaa kokoa kuin tuo talven toppapuku. No, ensi kevääksi viimeistään. =)

Meidän nuorimmainen kasvaa sitten ihan eri tahtia kuin isommat sisaruksensa ja niinhän se sitten oli, että minulla ei ollut hänelle ainuttakaan välikausi- tai talvipukua. Isommat ovat syntyneet vielä ihan eri vuodenaikaan ja tosiaan ovat olleet samassa iässä paljon isompia, joten kuopus sai nyt sitten ihan omat, uudet haalarit. Tässä on tulevan talven toppapuku. Huppu puuttuu kuvasta, kun siitä puuttui yksi neppari ja lähetin sen takaisin korjattavaksi. Vielä saa tyttö vähän kasvaa tähänkin 86cm pukuun...

Tässä neidin 80cm kurapuku, jonka olin tilannut jo viime kevääksi... on aika reilu vieläkin...

Ja välikausipuku, joka myös 80cm.

Ja sitten mielenkiintoinen kuriositeetti. Kaikki puvut siis Ticketin mallistoa. Kurapuku viime vuoden, välikausi- ja toppapuvut tämän vuoden. Katsokaapa kokoeroja... vasemmalla kurapuku 80cm, keskellä välikausipuku 80cm, toppapuku 86cm. Välikausipuku on "hieman" suurempi kuin nuo kaksi muuta. No, onneksi naapurilta saatiin Reiman 80cm haalari myös nyt syksyksi lainaan, taitaa tuo oma 80cm välikausipuku siirtyä ensi keväälle... 

3 kommenttia:

  1. Nuo hatut on tosi hienot! Jäin myös kadehtimaan tuota nuorimmaisen toppahaalaria...tahtoo kans!

    VastaaPoista
  2. Teitkö siis Nvitan ohjeen mukaan mutta vaan isommilla puikoilla? En ole koskaan huovuttanut mutta nut olisin kovasti innostunut tekemään talveksi huovutettuja lakkeja ja tossuja.

    VastaaPoista
  3. Tein joo ihan ohjeen mukaan ja tuon pinkin hatun oikean kokoisilla puikoillakin (10). Sitten tuon vihreä-musta raidallisen tein pienemmillä puikoilla (6 ja 7) ja vähän ohjetta pienentäen. Mutta siis ollaan kavereitten kanssa huomattu, että jos tekee Huopanen Lampola -langoilla (joille ohje oli kirjoitettukin), kannattaa tehdä ihan ohjeen mukaan ja oikean kokoisilla puikoilla ja lopputulos on sitä mitä pitääkin. Eli ilmeisesti nuo värilliset Huopaset huopuvat huonommin kuin "luonnollisemmat" harmaat Lampola -sarjan langat. Ei muuta kuin kokeilemaan! Kiva ja helppo tapa tehdä tossuja, lakkeja, tumppuja, laukkuja, koreja....

    VastaaPoista