sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Pari kirppistuunausta ja kuopukselle yöpuku

Viime postauksessa laitoinkin jo kuvan puna-valkoisesta hameesta, josta oli tarkoitus tehdä jommalle kummalle tytölle jotain kivaa. Pienen pohdinnan jälkeen siitä syntyi kuopukselle paita/tunika. Kaava on Ottobre 1/2011 -lehdestä, White Rabbit -paita koossa 80cm. Tosin tuota helmaresoria siihen ei kuulunut, sen lisäsin ihan itse. Samoin hihoista tein vähän pidemmät ja pussittavammat kuin kaavassa. Mutta ihan kiva paita tuli, eikä ollenkaan liian "kesäinen", niin kuin vähän pelkäsin.

Toinen kirppistuunaus oli tällainen Burtonin ribbipaita. Niskassa oli kokolappu L, mutta minusta tuo näytti lähinnä XS-kokoiselta. Tiedä sitten josko se oli joku tyttöjen L? Anyway, tein siitä isommalle tytölle paidan. Hihoista ei paljoa lähtenyt pituutta pois, lähinnä nuo resorit. Paidan koko pituudesta lähti ehkä 10-15cm. Käytin samaa kaavaa kuin Marimekko-tuunauksessa paitsi että tämän paidan helma ei levene. Lähinnä siis hihoihin käytin tuota kaavaa. Paidan koko on varmaan jotain 116cm, on nimittäin vielä vähän reilu meidän tytölle. No, meneepä pitkään. =)

Tässä nyt sitten tuunattu versio. Hihansuut, helman ja pääntien jätin tuollaiseksi aaltoileviksi, sopii mielestäni kivasti tällaiseen ribbineulokseen.


Tyttö tykkäsi. =) Sekä paidasta että poseeraamisesta. =)Nuo tuunaukset syntyivät illan elokuvan mainoskatkojen aikana. Elokuvan jälkeen mies jäi vielä tietokoneelle istumaan eikä minuakaan väsyttänyt, joten päätin täydentää kuopuksen hieman vajavaista yöpukuvarastoa. Housujen kaava on Ottobre 1/2011 -lehdestä (kylläpäs tuosta lehdestä nyt on tullut tehtyä kaavoja!), Acrobatics haaremihousut, koko 80cm. 


Paidan kaava on samaisesta lehdestä, sama White Rabbit-paita, jolla tein punavalkoisen tunikankin. Kangas on Triteksiltä, olisiko Nanson trikoota? Resori on myös Triteksiltä ja hieman sain kikkailla sen kanssa, että sain sen riittämään. Onneksi on siro ja hoikka tyttö, niin vyötärölle ei tarvittu niin paljoa kuin ohjeessa sanottiin. =)

Pienen rusetin laitoin eteen, niin on perheen miesväenkin helppo pukea paita päälle eikä tarvi miettiä kumpi on etupuoli... pitäisi varmaan hankkia jotain kokolappuja tms. nimikointinauhoja. 

Oikein sopiva tuli yöpuvusta, pääsee heti tänään käyttöön. 

Heti meni tyttö oikeaan asentoon, näinhän sitä yöpukua käytetään. =)

2 kommenttia:

  1. Upeat tuunaukset, ruskea paita on niin söpöinen!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kewa! Rupeaa noita vaatteita oleen lapsilla jo aika paljon, mies jo ihmetteli että kuinka ne ehtii kaikkia edes pitään... onneksi nuo kirppistuunaukset on niin halpa tapa tehdä uutta, että siitä ei voi mieskään valittaa. =)

    VastaaPoista