torstai 9. kesäkuuta 2011

Kesähattuja ja 2 kassillista kankaita


Kävimme tiistaina päiväreissun Kuopiossa ystävien luona ja ompelin heidän lapsilleen kesähatut tuliaisiksi. Omat muksut olivat innolla mukana valitsemassa värejä ja suunnittelemassa kuvioita ja
niinhän siinä kävi, että he halusivat myös omat hatut. Hattujen kaavan nappasin uusimmasta Ottobresta, jätin vain "vyölenksut" ja "vyön" pois. Isoveljen hatussa kiipeilee kaksi sisiliskoa (oli muuten kamala leikata ne tuosta mustasta glitterikalvosta, kun ei siihen voinut piirtää ääriviivoja vaan piti leikata paperimallia kalvon päällä pitäen) ja pikkusisko halusi hattuunsa perhosen. Yhden sydänstrassin on näemmä jo nyppinyt irti kun hattu on ollut kovassa käytössä nämä muutamat päivät. No, onneksi niitä on lisää. =)


Kameran hakureissulla Tampereella oli pakko vihdoinkin käydä Triteksissä. Kerran olin jo käynyt oven takana, mutta ei ollut silloin auki. Nyt sitten pääsin täydentämään trikoovarastoja ja joutui kyllä pidättelemään itseään, ettei olisi ostanut vielä lisääkin. 

 Tässä vasemmalla joustofrotee ja kaksi muuta ovat ohutta collegea. 

 Nämä ovat lasten itsensä valitsemat. Yöpukua, mekkoa, T-paitaa kuulemma pitäisi tehdä.

 Läjä yksivärisiä trikoita, osa palasina, osa pakasta

 Suloinen bambi-kangas, pohjaväri on nätin ruskea, bambit valkoisella.

 Tästä ajattelin että voisin itsellenikin tehdä jotain.

 Ja vielä vähän resoreita...

Tässä vielä koko läjä. Arvioisin, että kangasta on noin 15m ja resoria vajaaa 2m. Osa kankaista kun oli valmiita paloja ja hinnoittelu kiloittain, niin en ole mitannut tarkkoja määriä. Mutta ainakin tuo 15m pitäisi olla. Ja koko läjä maksoi 76€... 
Eikun ompelemaan!!!
(mikäli maltan, kun ulkona on noin uskomattoman ihana ilma)

2 kommenttia:

  1. Hehheh :-) Noin voi käydä Triteksissä. Oliks siellä turkoosia joustista? Täytyy ehkä lähteä käymään...

    VastaaPoista
  2. Joo, tuo turkoosi oli ainoa "väri" niissä joustiksissa, muuten oli vaan vissiin valkoista ja harmaata. Tais kustantaa 5€/m. Että hakeen vaan. =)

    VastaaPoista