sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Arkistojen kätköistä

 Elämä ja arki vievät mukanaan ja vaikka jonkun verran vielä ompelenkin lapsille, todella vähän ehdin enää kuvata tuotoksia. Ja jos ehdin kuvata, en ehdi postata. Nyt kuitenkin tämä postaus, jossa joitakin ompeluksia viimeisen 2kk ajalta.

Ensin lepakkohihainen paita meidän isommalle neidille. Kestovaippakuapan ihana, ohuen ohut trikoo. Tyttö itse tykkää tosi paljon, näitä pitäisi tehdä enemmänkin. Ovat vaan melkoisia kangassyöppojä... kaavana Ottobren Fly Away.


Neiti täytti maaliskuun lopussa kuusi vuotta. Tein molemmille tytöille Sinellin pilkkupuuvillasta Mekkotehtaan Katariina -mekot. Alta pilkottaa kahta eriväristä tylliä, tytöt valitsivat värit itse. Näistä mekoista ei ole oikein kunnon kuvaa, isäni hoiti synttäreillä suurimman osan kuvauksista enkä ole vielä saanut häneltä kuvia.


Tässä vähän ideaa tyllihelmasta. Pilkullinen mekko siis edestä lyhyempi, 
jotta tyllit pääsevät näkyviin. 

 
Ja pikkusiskon tyllimekko oli yllättäen pinkki...

Tilasin Mutturallan Annikan suunnittelemaa ihanaa seepratrikoota ja sen kaveriksi seepraraidallista trikoota. Ajatuksena oli tehdä tytöille mekot/tunikat keltapohjaisesta seeprakankaasta ja raidalliset legginsit kaveriksi. Kun esittelin neideille ideaa, isompi tykkäsi, mutta pienempi totesi, että "en tykkää. Minä haluan äiti sellaista kangasta, jossa on pinkkiä ja vaaleanpunaista ja sydämiä".
Huokaus. Pinkkiäpinkkiäpinkkiä.

No, isommalle tytölle tein kuitenkin mekon, jossa sivut roikkuvat alempana kuin keskiosa. Kaveriksi tein myös ne seepraleggarit, mutta niistä ei nyt tietty ole kuvaa. Tein seepraleggarit myös pienemmälle neidille, mutta yläosaa en vielä ommellut.

Ja meidän pinkkipinkki -tytölle tilasin tätä pitsisydän -kangasta, joka saikin ihastuneen vastaanoton. Otin kankaan paketista ja tyttö huusi, että "onko se minulle! Pue se heti minun päälle!" Nopeasti siitä piti siis ommella mekkonen kesäksi.

Huhtikuun puolivälissä juhlittiin naapuriporukalla meidän neidin ja naapurin neidin synttäreitä HopLopissa. Nämä Owl Princess -tunikat (pidennettynä) ja legginsit ompelin tytöille sinne. Näillä oli hyvä riehua hiki päässä.


Seuraavana ovella kolkuttelikin vappu ja päiväkodin ja koulun naamiaiset. Pienin neitimme halusi päälleen Tähkäpää-mekon (hänestähän tulee isona Tähkäpää). Onneksi pari vuotta sitten Lontoosta tuomani Disneyn valmismekko oli sopiva tytölle, joten hän sai laittaa sen.
Isompi tyttö taas halusi olla merenneito. Naamiaisia edeltävänä iltana sitten surauttelin hänelle pyrstön. Halusin tehdä sellaisen, jossa olisi helppo kävellä ja leikkiä. Tällainen tuli:

Esikoisen naamiaislookkiin minun ei tarvinnut muuta kuin piirtää viikset ja surauttaa aamulla ennen kouluun lähtöä valtava rusetti. Vanulevyä rusetin sisään, ja hyvin pysyi kuosissaan koko päivän. Hän oli kuulemma ranskalainen pizzakokki. =)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti